1/14
Machinaal zaaien in een ideale bodem.
|
8/14
Grondige visuele controle: wortelen die niet voldoen aan de kwaliteitsvereisten worden verwijderd.
|
|
|
2/14
Machinaal oogsten van de wortelen.
|
9/14
Hydrokoeling: tijdens het verwerkingsproces worden de wortelen besprenkeld met ijskoud water om de houdbaarheid te verhogen.
|
|
|
3/14
Ongewassen opslag in koelcentrum bij 1°C om het hele jaar levering te garanderen. Daardoor behouden ze ook hun smaak en vitaminen.
|
10/14
Volautomatische sortering per kaliber en gewicht.
|
|
|
4/14
De ongewassen wortelen worden in kisten of los gelost in de verwerkingseenheid te Dendermonde.
|
11/14
Op 10 verpakkingslijnen worden de wortelen afgevuld in verschillende kalibers en verpakkingen, volgens de wensen van de klant.
|
|
|
5/14
De wortelen worden in diverse fasen ontdaan van productvreemde stoffen en worden grondig gewassen.
|
12/14
Dagelijks worden er controles uitgevoerd (om o.a. het water, de temperatuur, de kwaliteit, afwezigheid van metaal en het afvulgewicht te checken).
|
|
|
6/14
Borstelmachine: wortelharen en andere onzuiverheden verdwijnen zodat we een product verkrijgen met glad oppervlak en mooie kleur.
|
13/14
Automatische aanvoer van lege kratten naar de verpakkingslijnen.
|
|
|
7/14
Alle wortelen gaan over een optische sorteermachine die al een eerste selectie doorvoert.
|
14/14
Met eigen vrachtwagens just in time geleverd.
|